torsdag, oktober 1

Baconmatta

Idag bjöds det på Woven bacon till middag hos oss.

Steg ett: Fläta ihop valfri mängd bacon så tätt som möjligt, hysta sedan in den i ugnen för tillagning.

Steg två: Nu är baconmattan väldig varm. Här gäller snabba ryck.

Steg tre: häll på riven ost efter smak. Här användes noname-ost från jättepåsen (26% fett skulle jag tro) samt riven Kvibille ädelost, det gröna till höger.

Steg fyra: Rulla ihop mattan med osten i. Lämpligt förfarande kan vara att använda någon form av gummihandskar som isolerar bort lite av värmen samt lite bakplåtspapper, för det är jävligt varmt. Osten kom direkt från frysen, så vi slängde in den i ugnen en liten sväng till.

Slutresultatet: Perfekt smält ost inuti en rulle av bacon. Sparris toppad med smör och vitlök till. Gudomligt.

2 kommentarer:

  1. Men give meeeee nooooow!!!

    SvaraRadera
  2. Mums ska testa detta snarast :D funderar på att lägga på någon god mögelost på den rivna osten. Kanske blir en godsmak :D

    SvaraRadera