tisdag, september 22

Smaskigheter

Apropå platån, kan ju faktiskt vara så att vi råkat trappa ner på fettmängden omedvetet också. Grannfrun verkar ha samma problem. Jag har inte helt eliminerat mjölkprodukterna, blir en skvätt grädde i kaffet här och där, en liten slurk i maten man lagar också.

Igår gjorde jag t ex en blomkål- och broccoligratäng, och i en äggstanning ska man ju ha lite mjölkprodukter.


Grannfrun var lite frustrerad över noll inspiration. Det är ju inte helt lätt att uppfinna hjulet på nytt så att säga, när man i närmare 30 år ätit kolhydrater till samtliga måltider. En frukost som varit mer frekvent än omelett den senaste tiden är äggsmöret. Fyra hårdkokta ägg, gärna nykokta och varma, och en rejäl klick smör. Mosa ihop allt, och sen är det bara å ät.

Till lunch blev det gårdagens gratäng. Mellanmål fick bli en tonfiskmajo. Dagens extra ingredienser var en tomat (utan innanmätet), lite strimlad vitkål och finhackade gröna oliver. Enda kryddan blev paprikapulver, men det behövdes inte så mycket mer.

Mannen gjorde en av sina paradrätter, en smarrig indisk sås med kyckling. Han har spanat in en hel del matlagningsprogram på YouTube, och experimenterar gärna. Istället för naanbröd har vi numera lite mandelbröd till. Mandelmjölsreserven var blandad med kokosflingor, så det blev lite annorlunda smak på det än standardreceptet.

Köpte någnytt härom dagen. Hittills har jag undvikit att köpa medwurst på grund av höga fetthalter, men nu är det ju rena rama himmelriket. Scans ekologiska kallrökta vitlöksmedwurst, det är mumma det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar