torsdag, februari 9

Raclette

Gjorde ett fynd via Fejjan härom dagen, köpte mig en sprillans ny och oanvänd Raclettegrill för 200 kronor. Pappa köpte en sån här på en av sina resor på nittiotalet och då använde vi den mkt flitigt. Härom dagen hade vi en orgie i ost och bacon, idag körde vi lite lättare med marinerad lövbiff, ost och grönsaker.Enda nackdelen är att det är en mindre variant med bara fyra stekpannor, den vi hade var det minst sex stekpannor på. Well, vi överlever nog ändå.

För övrigt har jag hittat de ypperliga kryddorna för min surkål- och baconkombo: tomatpuré, cayennepeppar och gurkmeja. Det sistnämnda är med för det ska visst vara bra för matsmältningen bla. Baconet blir mkt finstrimlat då den med största sannolikhet kommer från frysen och därmed går att skava väldigt smalt. Knapret! Skulle kunna äta det varje dag. Visserligen blir det nästan så för att få slut på surkålsburken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar